Keresés ebben a blogban

Translate

2010. november 18., csütörtök

Relativitás elmélet

Emberek! Eljött az igazság órája, örvendezzetek!
Végre lesújt a 98 %-os különadó a pofátlanul felvett végkielégítéseket bezsebelő, feslett erkölcsű közszolgákra!
Elmondok nektek egy mesét, csak a tanulság kedvéért.

Történt egyszer, - Kr. után 2004-ben - hogy a magyar nép fölött zsarnokoskodó, szociálliberális kormány mindenképpen meg akart szabadulni a PSZÁF vezetőjétől. Történetesen azért, mert a pszichésen teljesen megroggyant balliberális kormány a fejébe vette, hogy az PSZÁF elnöke - az akkor igazságtalanul, fájdalmas ellenzéki sorba taszított - fidesz befolyás alatt áll, és emiatt minden lehetséges eszközt bevet, hogy a kormánynak keresztbe tegyen. 

Képesek voltak átszervezni a Felügyeletet kizárólag azért, hogy megfosszák ezt a rátermett és valójában - a híresztelésekkel ellentétben - tökéletesen független szakembert a posztjától. Ki is ebrudalták, ahogy illik, de hősünk nem hagyta annyiban. Igazát a diktatúrával keményen szembeszálló bíróságon kereste. Mielőtt felizgatnád magad, elárulom, hogy meg is találta. A bírói döntés szerint ugyanis a Felügyelet elnökét jogellenesen mentette fel zsíros állásából a - később Drazsé néven elhíresült - pénzügyminiszter. 

Az ítélet három év alatt született meg, és az eredetileg vitatott 80 milliós végkielégítés végül 131 milliót hozott a Szász család konyhájára. Ebből is látszik, hogy ezek a balliberális népnyúzók milyen tehetségtelen lúzerek voltak már akkoriban is! 

Eszükbe juthatott volna például, hogy törvénymódosítással megoldják a fölöslegessé vált közhivatalnokok indoklás nélküli elbocsátását. Vagy egyszerűen közölhették volna a zemberekkel azt az akaratukat, miszerint joguk van azokkal együtt dolgozni, akikben megbíznak, és pont. Mostanság ugyanis már köztudomású, hogy ehhez joga van egy kormánynak. Persze, lehet, hogy nem mindegyiknek, de ezen a részletkérdésen most ne is lovagoljunk!
Visszatérve a Szász család büdzséjéhez megállapíthatjuk, hogy a független magyar bíróság által megítélt összeg besöprése törvényes és erkölcsös volt. Bár az ország gazdasági helyzete 2004-ben sem volt rózsásabb, mint napjainkban, de ami jár, az jár. 

Hogy miért járt hősünknek alaphangon 80 millió kemény magyar forint? Mitől volt ez az összeg erkölcsös? Miért nem hőbörgött akkoriban a fidesz, aki a jó erkölcsről hirtelenjében annyi mindent tud, sőt gyakorlatilag tőle függ, hogy mi is a jó erkölcs úgy általában? Nem, ezekre a kérdésekre nem kell válaszolnod. Költői kérdésekre nincs válasz.

Én hányni tudnék ettől a 131 milliótól ugyanúgy, mint a BéKáVés csajszi 80 millájától. Szerintem egyetlen egy embernek sem szabadna ennyi pénzt kapnia, mert ekkora pénzmennyiséget egy ember zsebébe dugni, maga a megtestesült pofátlanság!  

De ha már ott tartunk, hogy öt évre visszamenőleg bevasalja az "erkölcsrendészet" a pénzek 98%-át, akkor fizessen a Szász család is, ahogy illik! Igaz, hogy az elnöki székből  2004-ben borult ki, és azóta már több, mint öt év telt el, de a suska a Szász apuka számlájára 2007-ben érkezett meg. Akárhonnan számolom, innentől pedig bizony-bizony beleesik az ötéves intervallumba. Az SZJA törvény 9. § (2) a) pontjának értelmében ugyanis
"A bevétel megszerzésének időpontja
a) pénz esetében az a nap, amelyen azt a magánszemély vagy javára más személy birtokba vette (átvette) vagy amelyen azt a magánszemély javára fizetési számlán jóváírták, ha azonban a kifizető a magánszemélyt megillető, az adóelőleggel csökkentett összeget átutalással vagy fizetési számláról történő készpénzkifizetés kézbesítése útján küldi el, a bevételt az átutalás, illetve a kifizetés napjával kell megszerzettnek tekinteni, feltéve, hogy a magánszemély javára azt az adóbevallása benyújtásáig, a munkáltatói adómegállapítása érdekében szükséges nyilatkozata megtételéig fizetési számlán jóváírták, illetve azt a magánszemély vagy javára más személy az említett időpontig birtokba vette (átvette)".

Most akkor hogy is van ez?! Mindenki egyenlő, csak vannak egyenlőbbek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése