Keresés ebben a blogban

Translate

2010. november 22., hétfő

István öcsémhez

Az Országgyűlés elfogadott egy törvényt, aminek értelmében a távközlési szolgáltatók helyi iparűzési adókötelezettsége szétosztásra kerül az országban található valamennyi település között. 

A törvény előterjesztője ezzel a csudi-pofi javaslattal taccsra vágta az egyik Pest megyei kisváros költségvetését anélkül, hogy előzetesen akár csak megkérdezte volna a város polgármesterét a dologról. 
Mondjuk valahogy így: Te Pistukám, van itt nekem a fiókomban egy ilyen izé. Tudod, egy olyan törvényjavaslat, vagy mi a nyavalya. A Viktor mondta, hogy majd hozzam be a Házba, mintha én írtam volna. A fiúk megszavazzák pikk-pakkra, oszt' jó napot! Mivel te is közénk tartozol, gondoltam nem baj, ha tudsz róla, hogy az az egymilliárd forint, amit beterveztetek a büdzsétekbe, jövőre nem nálatok játszik, mert szétosztjuk a rászorulók között. Ne izgulj Pistukám, mivel már ti is rászorulók lesztek, azért leesik némi apró nektek is!  Persze, tudom, hogy ez nem sok mindenre lesz elég. Például lehet, hogy be kell zárnotok valamelyik óvodát, vagy át kell adnotok az iskolákat egyházi fenntartásba, de sebaj! Tiszta szerencse, hogy gondoltunk erre a lehetőségre még időnek előtte! Hogy jön a tél, fűteni kell, meg havat kotorni? Majd csak megoldjátok a hóeltakarítást mondjuk közmunkásokkal, minek azokat a drága gépeket kiküldeni az utcára, nem igaz? De ne fájjon a fejed Pistukám, azért a tiszteletdíjatokat csak kigazdálkodjátok valahogy, azzal még soha nem volt probléma, akármilyen színű kormány vette el tőletek a zsét, nem igaz? 

De nem ez történt.

A törvényjavaslat bement a t. Ház elé, a t. képviselők pedig elfogadták, ahogy illik, ha már egyszer a zemberek 2/3-ától erre kaptak felhatalmazást. A városka polgármestere roppant higgadtan nyilatkozott egy kereskedelmi tévének - lehet, hogy nem egynek, de nem is ez a lényeg. Az előterjesztést jegyző képviselő bánatosan elmélázott, és kifejezte sajnálkozását amiatt, hogy meg sem fordult a fejében, mekkora kavarodást okoz ezzel a törvénynek látszó  ordenáré, ámde igen populáris pénzlenyúlási ötlettel.
Lenyúlás terén hovatovább klasszisokat fejlődött a kormánypárt az eltelt 7 hónap alatt, mióta megkapta a magyar emberek többségének mindenre kiterjedő felhatalmazását. Ha lenyúlási versenyt rendeznének a Föld nevű bolygón, pártunk és kormányunk világbajnok lehetne. A fiatalabbak nem emlékeznek az előző kormányzati ciklusra, amelyben ezüsthajóstul, koronástul, defendestül, kayaibrahimostul mindent megúsztak! Voltak, akik elhitték, hogy a bizonyíték hiánya egyenlő az ártatlansággal, és a független ügyészség egyenlő Polt Péterrel. 

A legfélelmetesebb az, hogy még többen vannak, akik még most is elhiszik, hogy a fidesz-kdnp-jobbik szentháromságban csupa földre szállt angyal leledzik. Előbb-utóbb biztos rájönnek, mekkorát tévednek, de akkor már kit érdekel?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése