Keresés ebben a blogban

Translate

2012. június 10., vasárnap

Pávatánc és tündérmese

Hát, emberek, azt hittem, hogy nincs már lejjebb, de - mint már annyiszor - már megint tévedtem!
Előbb a miniszterelnök beszél félre, aztán a jobbkeze száját hagyják el kontroll nélkül olyan szavak, amelyek külön-külön sincsenek köszönőviszonyban a valósággal, de egymás után rakva őket szinte félelmetesen ostobák.
Mondjuk matolcsy túl sok meglepetést nem okozott a hülyeségeivel, lassan már a piac is teljesen immunis lesz a beszólásaira.  
Tőle tudjuk, - először ő mondta ki az azóta már agyonkozmetikázott mondatot - hogy kis hazánkban manapság 47 ezer forintból meg lehet élni. Azóta is azt kívánom, hogy jöjjön el az ő országa, és egyszer majd ennyiből éljen meg az egész díszes kompániájával együtt. Nos, örvendjetek, mert legújabb kinyilatkoztatása szerint - ország-világ előtt volt képe kijelenteni - vége a válságnak! Hip, hip, hurrá! Nem tudom hogy vagytok vele, de én egyelőre ebből semmit sem érzékelek, azt viszont rohadtul tudom, hogy valószínűleg ha így lenne se én lennék az, aki ebből profitálni tud. Nem azokban a körökben mozgok, ahová bármilyen pozitív hatás "lecsorogna".

Hanem orbán beszéde, na az aztán volt valami! Nem tudtam eldönteni, hogy röhögjek, vagy hányjak inkább?
Pávatáncnak nevezni a körülötte lévő világ teljes népességének hülyére vételét azért nem semmi! 
Nagyképű, és öntelt emberre vall, hogy képes elmesélni azokat a trükköket, amelyeket az Unió átverésénél alkalmaz.

Már az is súlyos, hogy sajnos minden szava igaz. Tényleg át akarja verni az Uniót. Egy aprócska probléma van csupán ezzel a dologgal, mégpedig hogy csak a hülye nem veszi észre a szándékát. Márpedig mindenkit hülyének nézni csak egy hülye képes.

Van aztán még egy súlyos probléma ezzel a beszéddel. Nézőközönségére kikacsintva, úgymond "bizalmasan" adta elő a sok ostobaságot, és ezzel komoly hibát vétett. A zemberekben ugyanis teljesen egyértelműen merül fel egy kérdés. Ha ez az ember nagy nyilvánosság előtt azt hirdeti, hogy átveri Európát és a világot, vajon mi garantálja, hogy minket nem ver át?

Csodálom, hogy még nem vagytok kint az utcán tömegesen, hogy tiltakozzatok az orbán kormány sokadik "öszödi beszéde" miatt!

Én kimennék, ha nem félnék tőlük. Gondolom, ezzel nem vagyok egyedül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése