Keresés ebben a blogban

Translate

2014. február 2., vasárnap

Atom nagyhatalom

Két összeillő ember - Csókot!

Azon a napon ugyanis orbán viktor nem csak a választóit árulta el, hanem - bár ez már nem először történt meg sajátságosan változatos életútja során - saját magát is. 

Kis hazánkban orbán második kormányzása - ámokfutása - alatt általam már követhetetlen mennyiségű nemzeti konzultációs ív - nevezzük ezeket népfoglalkoztató kiadványoknak - került postára, és kézbesítésre töméntelen pénzért, és tök fölöslegesen. Megkérdezték a zembereket mindenféle hülyeségről, és olyan dolgokban várták a véleményüket, amelyeket már régen eldöntöttek Felcsúton, orbán eklektikus stílusban épített házában.

Szoktam volt mondani, hogy vannak emberek, akiknek jóval több pénzük van, mint ízlésük. Jóságos miniszterelnökünk közéjük tartozik. Hiába, a diplomával se jó modort, se ízlést nem osztanak. Azt nem lehet megvenni sem pénzért, sem hatalomért. Az vagy van, vagy nincs. Neki nincs. 

De tegyük zárójelbe orbán viktor modorát, vagy ízlését. Amiről itt szó van, az a jelleme, ami egész kormányzására rányomja a bélyegét. 

Hiányzik belőle minden, ami a demokráciához szükséges. Képtelen alkalmazkodni másokhoz, semmibe veszi, sőt inkább üldözi az eltérő véleményeket. Ami viszont nagyon is megvan benne, az a kétszínűség, és a sunyiság. Ez az egész atomerőmű bővítéssel kapcsolatos ügy ezt példázza.
Hamarosan véget ér a kormányzati ciklus, de én bizony az elmúlt majd' négy év alatt egyetlen egyszer sem hallottam arról, hogy a minisztériumok, vagy illetékes szakértői csoportok hozzáláttak volna a Paksi Atomerőmű bővítésének előkészületeihez. Hogy bárki, bármilyen szakmai anyagot készített volna, vagy gazdaságossági számításokat végzett volna. Abszolúte semmi nem hangzott el sem kormányzati, sem szakmai oldalról, ami arra utalt volna, hogy elindultak az előkészítési munkák. Aztán egyszer csak, hipp-hopp kiderült, hogy orbán már le is szerződött az oroszokkal a bővítésről, amelyhez Putyin 3.000 milliárd forintnyi kölcsönt ad Magyarország számára.

Az egész ügyletből semmi, de semmi nem szivárgott ki. Bár úgy fest, hogy valamit nyilvánosságra hoz belőle a kormányzat, de például a gazdaságossági számításokat 10 évre titkosították. Szóval, orbán köp a népére, köp Európára, és köp arra az orbán viktorra, aki a rendszerváltás idején "hazazavarta" a szovjet csapatokat, és a fidesz megboldogult liberális életében még olyanokat mondott, hogy nem kell nekük a ruszkiktól semmi, mert ha már úgy is dollárért vásárolunk, akkor menjünk inkább Nyugatra.

Megfordult a szél, és ma már egészen másról szól a fidesz propagandája. Mondanám, hogy köpjenek a plafonra, és álljanak alá, de nem teszem. A szélkakasok már csak ilyenek. Nem ismerik az önkritika, és a lelkiismeret fogalmát.
Elég sűrűn köpködnek, de mindig csak másokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése