Keresés ebben a blogban

Translate

2010. november 10., szerda

Coki

Meddig kell még hallgatnunk, hogy a győztesek mindenféle bolseviknak elhordják a legyőzött ellenfeleiket.  A győzelmére felettébb büszke - mondhatnánk nagyarcú - többség valami rejtélyes ok miatt képtelen a nagyvonalúságra. 
Most, hogy így leírtam, rájöttem, hogy igazából röhejes az egész. A bolsevik szó ugyanis  azt jelenti, többség. A többség bolseviknak nevezi a kisebbséget. Ha lenne kedvem, hangosan hahotáznék ezen az abszurd helyzeten. 
Egyszerűen nem értem, mi a jó abban, ha tovább folytatják azt a gusztustalan, szánalmas, gyűlölködő ordítozást, amit hosszú évekig kellett hallgatnunk. Mi lenne, ha végre megszűnnének, és inkább a saját portájukon kezdenének sepregetni, ahol lassan már derékig ér a mocsok, pedig még csak fél éve nyerték túl magukat. Ahelyett, hogy végre lenyugodnának és állandó örömmámorban úsznának, tovább szajkózzák a nyolc év alatt alaposan berögződött,  szíjjártó-féle szófordulatokat. 

Egész egyszerűen képtelenek eljutni addig a felismerésig, hogy nem létezik másfajta politika, mint ami a politikusok lényéből fakad. A politikusok, mint tudjuk - vagy reméljük - emberi lények. Az emberek pedig nagyon különbözőek. Vannak köztük egyenesek és sunyik, becsületesek és hazugok. Sőt olyanok is vannak, akik soha életükben nem hazudtak (hadd tegyem rögtön hozzá, hogy én még ilyen emberrel nem találkoztam, legfeljebb gyerekkoromban, amikor még tündérmeséket olvastam).
Na természetesen az az ember, aki hazudik, az lop is. Már persze azok szerint, akik magukról azt állítják, hogy még soha nem hazudtak. Könnyű belátni, hogy aki nem vallja be - mondjuk frakciótársai szűk körében - a hazugságait, az nem is hazudik, na pláne hogy nem lop. Ilyen egyszerű, remélem mindenkinek sikerült követnie a gondolatsort. Namármost, ha még ennek tetejébe azt is mondja, hogy hidd el, amit megígér, akkor természetesen mindenféle lacafacázás nélkül el kell hinned neki. Igaz, hogy éppen a szemed előtt lopja el a tíz év óta gyűjtögetett pénzecskédet - mellesleg gyerekeid potenciális örökségét elpatkolásod esetére - anélkül, hogy megmondaná, mikor kapod vissza, de ne is törődj ilyen apróságokkal! Ha megmondta, hogy senki nem jár rosszul, akkor az úgy is lesz. Hogy mikor? Erről nem szól a fáma.

Azt is megmondta, hogy az egykulcsos csoda-adó bevezetése mindenkinek jó lesz. Persze azt azért nem reklámozza, hogy azok, akik már felnevelték a gyerekeiket, és mondjuk egyedülállóként tengődnek, szép csendesen belefulladnak a rezsi kifizetésébe, (már most sem egyszerű kisakkozni, mikor, mit fizessenek be) és az infláció miatti többlet kiadásokba, mert számukra csak feleannyi adójóváírás jár majd, mint eddig. Bajnaiék 17 százalékos adókulcsához képest hatalmas előrelépés ez a 16 százalék, nem igaz? Dehogynem. Azoknak, akik már április tájékán (vagy még előbb) elérték volna az alsó adókulcs sávhatárát, és onnantól kezdve 32 százalékot csengethettek volna. Pontosan 16 százaléknyi "adójóváírást" kapnak a kormányfő jóvoltából havonta, míg az alacsony jövedelműeknek coki. 

Ki van ez találva, de miféle agy szüleménye?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése