Keresés ebben a blogban

Translate

2010. november 18., csütörtök

Add vissza a babaruhát!

Most már sínen vannak a dolgok. 

A visszamenőleges törvénykezés beépült a zemberek tudatába. Ezek után senki nem lepődhet meg, ha rég elköltött pénzeket egyszer csak visszavesznek tőle. Kapsz egy jutalmat, mert tegyük fel erő felett dolgoztál, túlóráztál, hanyagoltad a családodat azért, hogy lojális legyél a munkáltatóddal, és előrevidd a céget szerény lehetőségeid szerint. Egyszer csak jön egy képviselő, benyújt egy előterjesztést a Tisztelt Háznak, és másnap már törvény rendelkezik arról, hogy amit egyszer kaptál, most már nem a tiéd. Ennyire egyszerű.

Más. Tizenegynéhány éve fizeted a tagdíjat egy magánnyugdíjpénztárba. Egyszer csak jön egy képviselő, benyújt egy előterjesztést a Tisztelt Háznak, és másnap már törvény rendelkezik arról, hogy szíveskedj a jövőben az államkasszába fizetni a megtakarításodat. 

Más. A kormány rendeletet alkot a 2006-os események kapcsán született bírói ítéleteket semmissé nyilvánításáról - gondolom csak azokról, ahol történetesen felmentették a rendőröket. Ezzel nem csak az a baj, hogy lenullázzák a rendőrség már így is megtépázott tekintélyét, hanem ráadásul még a szavahihetőségüket is megkérdőjelezik. 
Hogy ennek beláthatatlan következményei lehetnek, azt csak a halmozottan fogyatékosok számára nem a napnál világosabb. Halkan kérdezem: lesz még egyetlen ember ebben az országban, aki ezek után a rendőröket komolyan veszi? Elvárható egyáltalán, hogy bárki komolyan vegye őket? Szerintem nem. 
Vagy netán arról szól a mese, hogy a Pintér-féle rendőrség csupa-csupa igazmondó, becsületes, jóságos emberből áll? Bezzeg Gyurcsány rendőrei brutális bunkók voltak, akik még akkor is hazudtak, amikor kérdeztek? Ez lenne a mai mese? Ja, ha teljesen agyalágyult lennék, talán még el is hinném.
Na, aki még ezt is beveszi, az valóban infantilis, és megérdemli a sokkot, ami akkor éri majd, ha felébred az álmodozásból!

A semmissé nyilvánítások sora tehát megkezdődött, és lassan ez is hozzátartozik majd a hétköznapjainkhoz. Addig biztosan, míg Gyurcsányt végre sittre nem vágják! Ugyanis történetesen az egész cirkusznak ez az egyetlen igazi célja. A többi csak szemfényvesztés. 

Hogy honnan veszem ezt? Reggel a rádióban a következő hírt hallottam: Gyurcsány 2004-ben vett egy telket a balatonöszödi kormányüdülő szomszédságában, amit eladott egy pilisakármicsodai cégnek. Most kapaszkodj! A cégről kiderült, - ne kérdezd miért pont most? - hogy Cipruson van bejegyezve, és a telket azóta eladta egy harmadik tulajdonosnak. Ezért aztán az erkölcs-csőszök tanácsa - nagyon sajnálja ugyan -úgy döntött, hogy ez a szerződés semmisnek tekintendő. Ja, elfelejtettem mondani, hogy természetesen azért,  mert sérti a jó erkölcsöt. Punkt.
Igaz, hogy az adás-vétel idején - és szerintem még ma is - törvényes volt az ügylet, de az erkölcsrendészet kimondta a tutit. És ha kimondta, akkor nincs kec-mec. Hamarosan biztosan újabb rendeletet alkotnak, és megint egy lépéssel közelebb kerülnek igazi céljukhoz.

Mi folyik itt?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése