Keresés ebben a blogban

Translate

2010. november 24., szerda

Einstand

Nem telhet el nap meglepi nélkül! 

Tegnap kaptam mindjárt kettőt is, mielőtt még hiányérzetem támadna!
Itt van mindjárt a kötelező polgári védelmi részvétel szent kötelezettsége. Vészhelyzetben - egyelőre még csak természeti katasztrófa esetén - minden állampolgár behívható lesz szolgálatra, hogy részt vegyen a közvetlen környezetében keletkezett károk elleni védekezésben, illetve a károk helyreállításában. Addig még rendben is lenne a dolog, amíg nem kötelező, és főleg nincs "sorozás szaga". Normális, felnőtt embereket szerintem csak abnormális emberek köteleznek arra, hogy vegyenek részt saját életük, vagy javaik védelmében. Normális, felnőtt emberek ezt maguktól is megteszik, és ezt ezer százalék biztonsággal mondhatom. 

Valahogy az az érzésem, hogy ez a rezsim katonásdit akar játszani. Minek kellett ez a terrorizmus elleni központ például? Vagy ez már itt tényleg egy másik ország, csak nem vettem észre? Annyi terrorista fordul meg nálunk, hogy egy egész központot kellett létrehozni ellenük? Netán a központ létrehozása a kormány előrelátást mutatja, mert lelki szemei előtt már feldereng egy elégedetlen tömeg, amelyik budaházi vezetésével letáborozik a Kossuth téren, a Parlament előtt? A táborozásnak elég nagy az esélye, ha a kormány továbbra is ilyen ordenáré módon kormányoz. Most már a látszatát sem igyekszik fenntartani annak, hogy szívügyének tekinti a demokráciát, és a hozzá tartozó demokratikus intézményeket. 

Most már érvelni sem hajlandó, mert kitalált egy olyan érvet, ami - szerinte - minden helyzetben alkalmazható. Így hangzik: a kormány az emberek akaratát hajtja végre, és döntéseit alárendeli a nép kívánságainak. Ja. Ezzel kész is a magyarázat, amit mindenre ráhúznak, függetlenül attól, hogy politikai, vagy gazdasági kérdéseket feszegetnek-e a partnerek. Lehetséges, hogy majdnem három millió ember szerelmes ebbe a társaságba? Csak azért kérdezem, mert ennyire vak csak a szerelem tud lenni. Azért óvom a kormányt az elbizakodottságtól, ugyanis a szerelem csak addig vak, míg tombol. Amikor a kezdeti lángolás elmúlik, hamar szem elé kerül a szanaszét hagyott, koszos zokni, és a kupak nélkül lehajított fogkrémes tubus...

Aztán a másik meglepi, amire nem vágytam igazán, az annak bejelentése, hogy a magánnyugdíjpénztárakat - mint a nyugdíjrendszer egyik pillérét - megszüntetik, és pont. Semmi apelláta, hiszen az Alkotmánybíróságot kiherélték. Nem dönthet alkotmányellenességről adó és járulékügyekben, és a Költségvetési Tanács sem sokáig hangoztathatja a véleményét, hogy a magán járulékok einstandolása csak ideiglenesen oldja meg a költségvetési problémákat. Mára már odáig "fejlődött" a kormány koncepciója, hogy aki nem lép át az állami nyugdíjrendszerbe, az egész egyszerűen nem kapja meg a korábban szerződésben rögzített állami nyugdíjrészt. Szerinted lesznek, akik ezt megkockáztatják? Alig hiszem, hogy az perverz kényszerítő eszközöknek túl sokan állnak majd ellen. 

Gratulálunk a magyar kormány demokratikus működéséhez. Bízom benne, hogy az emberséges, nagyon humánus, és szakmailag felkészült rendőrség  - amikor megjelennek a békésen demonstráló csoportok kivonulnak az utcára, és felszedik a követ kirakat bezúzása céljából - nem lövet a népére sem vízágyúval, sem gumilövedékkel. 
Hanem legalább statáriális bíróság elé állítja a csendesen randalírozókat, mert lefogadom, hogy már törik a kis kobakjukat valami jó megoldáson, ami illik az eddigi akcióterveik sorába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése