Keresés ebben a blogban

Translate

2010. december 6., hétfő

Védelem II.

Lássuk csak még egyszer. Gondolkodtam még egy picikét erről az egész nyugdíjjárulék buliról.

A fidesz megvédi a magánnyugdíjpénztárakat - hangzott a mára kormányra került legnagyobb jobboldali párt választási kampányának egyik mondata.

Azóta kiderült, - legalábbis számomra - hogy ez a mondat a maga idejében nagyon is helytálló volt, és most már értem a lényegét is. Ugyanis ez sem többet, sem kevesebbet nem jelentett akkoriban, mint hogy a fidesz megvédi az eddig befizetett pénzeket az emeszpétől. Nehogymá' ellopják, mert akkor nekik nem lesz mit lenyúlni...
 
A választók azt akarták, hogy orbán pártja - többek közt - igenis védje meg a pénztárakat. Ezt onnan tudom, hogy 2/3-os többséggel ücsörögnek a képviselőik a Parlamentben, és bőszen védelmeznek mindent. Igaz ugyan, hogy most már nem az emeszpétől, - ők egyelőre a kispadon csücsülnek, és általam belátható időn belül nem rúgnak labdába - hanem maguktól a pénztáraktól kell megvédeniük a zembereket. 
 
A legheroikusabb küzdelmet a járulékok védelmében Gabriella, a Nyugdíj Védelmi Megbízott - nevezzük ezután az egyszerűség kedvéért a nyugdíjak védőszentjének - vívja a külföldi karvalytőke és az ellenzék képviselőivel szemben. Teszi ezt az istenadta nép nevében, hisz a tömegek ezért csináltak tavasszal fülkeforradalmat. Vagy nem? 
A nyugdíjak védőszentje valószínűleg komoly problémákkal néz majd szembe, amikor maga is nyugdíjba vonul. Hosszú évek megfeszített munkájának gyümölcsén kívül - ami egy 1200 nm-es lakóház és egy raktár-üzlethelyiség Pest megyében, egy kis üdülő, valamint pár tízezer négyzetméteres termőföld Abádszalókon - mindösszesen havi bruttó 80.000 Ft-os jövedelemhez jut. Ebből aztán nem sok nyugdíjjárulékot tud befizetni a közösbe, és nagyon karcsú nyugdíjra számíthat, ha nem történik valami csoda! Ha ezt a befizetését most kezdik el egyéni számlán nyilvántartani, - az idő rövidségére, és a jövedelem csekély összegére való tekintettel - szegény képviselőasszony mehet az ingyenkonyhára vénségére - mert afelől nincs kétségem, hogy ő is megöregszik, minden smink ellenére -.
 
Abből a havi bruttó 80.000  Ft-ból, ami a vagyonbevallásában szerepel, még a fűtést sem tudja kifizetni szerencsétlen. Azon filózok, nem kéne e gyűjtést szervezni neki a szolidaritás jegyében, mondjuk a Nemzeti Összefogás a Nyugdíjak Védőszentjéért nevű közalapítvány létrehozásával? 
 
Mindenki küldhetne egy smt-t, aki úgy érzi, hogy nélkülözni tudja azt a néhány száz forintot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése