Keresés ebben a blogban

Translate

2010. december 11., szombat

Mesék Seholsincsországból VI. - Harc a bürokrácia ellen

Kedves gyerekek! Seholsincsország hideg, téli napra ébredt. 

A földeket a sok lehullott csapadék miatt belvíz borítja, komoly gondokat okozva ezzel a nép által szeretett kormánynak. A zemberekről azonban nem sok szó esik. Hogy velük mi lesz, ha elviszi a házukat a víz? A tél kellős közepén, a karácsonyi ünnepek előtt vajon hogy érzik magukat azok, akik otthonukat veszíthetik el? Nem, erre a kérdésre nem kell válaszolnotok. Soha ne tudjátok meg, milyen érzés lehet! Azért hoztam szóba ezt a problémát, mert nagyon szomorúnak tartom, hogy a nemzet miniszterelnökétől és kormányától mindössze annyi telik, hogy kifejezze sajnálkozását, és azonnal elkezdje keresni azt a hazaárulót, aki ráküldte saját nemzetére a talajvizet. Szánalmas, hogy csak a szájuk jár, de a cselekvésben egyáltalán nem remekelnek. 

Történt néhány hónapja, hogy egy gonosz tőkés tulajdonában lévő gyárban átszakadt egy gát, amely a gyártás során keletkező vörös iszap kiömlésének megakadályozására szolgált. A mérgező anyag elárasztotta a szomszédságában lévő településeket, több ember halálát és még többek sérülését okozta. Lakhatatlanná tette otthonaikat, és mindent, amijük csak volt megsemmisített. A leleményes kormány ahelyett, hogy a zembereket azonnal otthonhoz segítette volna, sürgősen államosította a gonosz tőkés gyárát, zárolta a magánvagyonát, vészhelyzetet hirdetett és elkezdte felbecsültetni a lakóingatlanokban keletkezett károkat. Továbbá létrehozott egy alapot, amelybe maga Pöffeteg kezdett pénzt tarhálni megható, ámbár abszolúte hiteltelen módon. Viszonylag rövid idő alatt eredménnyel járt a tarhálás, mert két hónap alatt több, mint egymilliárd-kétszázmillió seholsincs forint jött össze a károsultak javára. Nyilván fialtatni akarják, - a nemzet kormánya ugyanis nem tőzsdézi el a reábízott pénzt - ezért alaposan ráültek. Úgy tűnik nem akar kikelni a hozam, mert úgy hallgatnak a témáról, mint szar a gazban. Mivel Pöffeteg kormánya nem szerénységéről híres, nehéz elképzelni, hogy suttyomban már megoldották a vörös iszap sújtotta területeken élő emberek lakhatási problémáit. Ha így lenne, már az egekig magasztalták volna magukat (mondja már meg nekik valaki úgy mellesleg, hogy az öndicséret baromi büdös!).
 
Száz szónak is egy a vége: bizony nagyon nem szeretnék sem az ipari katasztrófa, sem a természeti csapás(ok) által sújtott területek lakói közé tartozni. A Pöffeteg kormány eddigi ténykedése alapján egyetlen dologban mindenki biztos lehet:  a kormány által oly sokszor emlegetett nép, a zemberek ügyei a Terrorelhárító Központi Tébolyda, a Nemzeti Hivatalokat Kitaláló Hivatal és a Nemzeti  Antidemokratikus Törvényeket Előkészítő Hivatal valamint a Sóhivatal Hivatal létrehozása után kerülnek majd sorra. Ha ugyan egyáltalán, mivel nem tudhatjuk, hogy a tervekben hány darab hivatal létrehozása szerepel.

De ez ne vegye el a kedveteket, és semmiképp se adjátok fel a csüggedést! Szép álmokat nektek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése