Keresés ebben a blogban

Translate

2010. december 11., szombat

Mesék Seholsincsországból V. - A Földönfutók Társaságának petíciója



Petíció kezdeményezője: Seholsincsországi Földönfutók Társasága,  
Petíció címzettje:Seholsincsország  Kormánya

Kezdeményező: Seholsincsországi Földönfutók Társasága
Várt aláírások száma: 10.000
Indítás időpontja: 2010. december 10.
Petíció lezárásának tervezett időpontja: 2010. december 31.

Petíció

Mi, ezen petíció aláírói tiltakozásunkat fejezzük ki a Seholsincsország mindenkori, de leginkább éppen regnáló kormányának érzéketlensége ellen, amit a területén élő lakosság jövedelmi viszonyaiban mutatkozó súlyos különbségekkel szemben tanúsít. Követeljük Seholsincsország Kormányától, hogy a területén élő, és adót fizető, elszegényedett állampolgárok millió és a közpénzből fizetett állami  és önkormányzati vezetők, parlamenti és önkormányzati képviselők, állami vállalatok vezetőinek jövedelmi viszonyai között hosszú évek alatt kialakult elviselhetetlen különbségeket azonnali törvényalkotással számolja fel.

Véleményünk szerint a Kormányzat a 2011. évre megalkotott adótörvényekkel a szegény sorban élőket  teljes nyomorba és reménytelenségbe taszítja, míg magas jövedelmű, közpénzből fizetett alkalmazottait  még gazdagabbá teszi, fokozva ezzel az egyébként is meglévő különbségeket.  A seholsincsországi adótörvények súlyosan korlátozzák, illetve ellehetetlenítik az emberi méltósághoz fűződő jogok érvényesülését, hiszen a magas jövedelműeknek nyújtott adókedvezményeket a lecsúszott rétegekkel fizettetik meg.

Követeljük továbbá a Kormánytól, hogy minden lehetséges lépést tegyen meg a törvény mielőbbi visszavonásáért, és  egy új törvény megalkotásáért, amely pozitív diszkrimináció által emeli fel az anyagi ellehetetlenülésbe sodort széles társadalmi rétegeket, továbbá a jövőben folyamatosan kísérje figyelemmel az ország területén élő seholsincsországi állampolgárok helyzetét, akiknek választaniuk kell,  hogy éhen haljanak, vagy megfagyjanak inkább, miközben a jómódúak egyre gazdagabbak lesznek.

A petíció részeként javasoljuk:
az új törvény 5 évre visszamenőlegesen, 98 %-os adóteherrel sújtsa az állami és önkormányzati közép és felső vezetők, országgyűlési és önkormányzati képviselők ezidáig felvett tiszteletdíját, az állami cégek vezetőinek bérét, valamint költségtérítését.  Zárolják  bankszámláikat, ingatlanaikat és nagy értékű vagyontárgyaikat, valamint közvetlen hozzátartozóik vagyonát ugyanezen kritériumoknak megfelelően.  Esetleges offshore cégbe menekített vagyonukat, részvényeiket, vállalkozásban lévő vagyonukat véglegesen el kell kobozni. Mivel ennyi pénzt keresni a jó erkölcsbe ütköző dolog, halmazati büntetésként egy éven át kizárólag annyi jövedelmet kapjanak, amennyi a Földönfutók átlagos jövedelme a törvény alkotás megkezdésének időpontjában. A törvény hatályba lépését követő egy éven belül éljenek meg a felsorolt hölgyek és utak annyiból, amennyiből eddig a Földönfutók éltek (tengődtek). A tőlük így beszedett összeget osszák szét a Földönfutók között úgy, hogy ebből azonos jövedelmek alakuljanak ki. Ha az így kialakult jövedelem nem éri el a vállalkozásoknál érvényes átlagbért, úgy a Seholsincsország Nemzeti Bankja azonnali hatállyal utalja át az ehhez szükséges összeget olyan módon, ahogyan a Médiatanácsra vonatkozó törvény előírja.
Amennyiben az előzetesen becsült egy év nem elegendő a Földönfutók felzárkóztatására, a szigorításokat a szükséges időtartamra ki kell terjeszteni.
Leszögezzük, hogy célunk nem a Földönfutók táborának növelése, hanem a Társaság tagjainak felzárkóztatása a zemberek életszínvonalára.

Seholsincsországi Földönfutók Társasága

Tízezer aláírás – tízezer lépés a Földönfutók felzárkóztatásáért
Tegyen meg ebből Ön is egyet!

*Kérjük, csak egyszer írja alá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése