Keresés ebben a blogban

Translate

2011. november 16., szerda

Egymillió munkahely most

Egyszerűen nem értem az embereket. Azon jajonganak, hogy tiszteletreméltó, hőn szeretett kormányunk nem teljesítette ígéretét az új munkahelyek létrehozására vonatkozóan.
 
Minek ez a türelmetlenség? Miért nem lehet ennek a példátlanul hősiesen harcoló vezetésnek időt adni arra, hogy beérjen munkájának gyümölcse? Miért kell mindíg csak a rosszat szajkózni ahelyett, hogy azt a sok szépet és jót is észrevenné a nép, amit jótevőinktől például alaptörvény formájában nemsokára kapni fog? A szeme alá. Úgy kell neki! Mármint a népnek, ami hálátlan, és meg sem érdemli, hogy ilyen kormánya legyen.
 
Ha visszaemlékeztek, már réges rég megírtam, hogy az állam országos kiterjedésű, hulladék kezeléssel foglalkozó vállalatot akar alapítani. A napokban felröppent a hír, hogy újra megnyitnak egy Ózd közeli bányát, újra állami tulajdonba kerül a Rába, továbbá a többi sóhivatal mellé egy újabb is létesül Tervhivatal formájában. 


Utóbbi igen fontos feladatot lát majd el: 30-40 évre előre határoznak majd meg nemzetgazdasági szempontból létfontosságú feladatokat. Itt dolgoznak majd honunk jól képzett, és mindenhez értő fiai és leányai.
 
Azok pedig, aki dohányoznak, isznak, és nem akarnak tanulni, majd jól megnézhetik magukat. Amint elérik a 16-ot, úgy repülnek az iskolából, mint a győzelmi zászló! Egyenesen a szeméttelepre, vagy a bányába. Aki pedig megembereli magát, és minden éjjel esztergapadról álmodik, esetleg alkalmazást nyer majd a Rába kebelén. Esetleg. Hogy ki fogja megvenni azt a töméntelen harckocsit és más ilyen cuccot, az még a jövő zenéje.
 
Vagyis ezek után merje valaki azt mondani, hogy pártunk és kormányunk nem tesz meg mindent az ígért egymillió munkahely érdekében!
 
És igen. Lesz nyugdíj. Mert megvédték, és ezután is meg fogják védeni. Ha svéd modell, hát svéd modell. Megmondta az ex-nyugdíjvédelmi megbízott asszony is, hogy ő bizony szeretne svéd nyugdíjas lenni.
 
Én is. De ha lehetséges, akkor Svédországban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése