Keresés ebben a blogban

Translate

2011. június 3., péntek

Mindenki megőrült?

Ma rádöbbentem, hogy ebben az országban mindenkinek elment az esze. Még nekem is. Ezt különböző jelekből egyértelműen azonosíthatom magamon. 

Ma például kettő darab bank kettő darab alkalmazottjával keveredtem összetűzésbe különböző hitel ügyleteimből kifolyólag. Mellékesen megjegyzem, hogy egyiknek sem volt igaza, és miután ennek tudatában voltam, kellőképpen be is olvastam nekik. Természetesen úgy beszéltek velem, mint egy hülye gyerekkel, és épp csak nem símogatták meg a buksi fejemet, hogy nyugoggyámámeg. Rám hagyták, hadd dühöngjön a primitív bunkó. Aki én volnék. Na mindegy, a dolog lényege, hogy nem jellemzőek rám az ilyen jellegű kitörések, de valahogy kiborult a bili.

Pártunk és kormányunk több, mint egy éve tartó eszement ötletelése, és sehová sem vezető, mindenkin átgázoló ámokfutása lassan, de biztosan leszivárog a mélyebb rétegekbe. Mármint nem a talajba, csak a társadalom alantas részeibe, ahol a plebejusok és rabszolgák hada tanyázik, és fejét - most még csak dacosan - leszegve játszik a túlélésre. Most mondom el, hogy nem fog sikerülni. Ezt a tömény, érzéketlen - mondhatni pofátlan - rablóhadjáratot csak azok élhetik túl, akiknek a 16 %-os adókulccsal havonta tíz és százezreket sikerül félretenni a bankszámláikon. Lehet, hogy ez most úgy hangzik, mintha a szokásos "savanyú a szőlő" kezdetű mese folytatódna, és bízom benne, hogy ezúttal tényleg eltúlzom egy kissé a borúlátást. 

A tervek szerint - az alaptörvényt hamarosan módosítják cseppet sem tisztelt, és egyáltalán nem szeretett kormánypárti képviselőink - a nyugdíjkorhatárt megelőzően, törvényesen nyugállományba vonult polgárok ellátását bizonyos feltételek esetén szociális segéllyé alakíthatják, és a munkaképes emberektől akár teljes egészében meg is vonhatják a pénzüket. Hogy visszatérjenek a munka világába. Ja, ja, a munka világába. Nem baj, ha nem érted, senkit sem érdekel. Azt kérdezed, mégis hol dolgozzanak ezek az emberek, ha a munkanélküliség nélkülük is soha nem látott magasságokat ostromol? Mégis miből éljen meg az a szerencsétlen, aki majd mégsem talál munkát? Sebaj,a fidesznek mindenre van megoldása, így természetesen erre is.

Előrelátó kormányunk az új alaptörvényben (bocsánat, ha valakit zavar, de nem vagyok hajlandó az Alkotmány karikatúráját nagy kezdőbetűvel írni!) rögzítette, hogy a gyermekeknek kötelességük gondoskodni szüleikről. Ja, hogy mi lesz azokkal, akiknek a gyerekei épp munka nélkül tengődnek? Szerinted érdekel valakit az ő sorsuk? Egy nyavalyát! Sőt magyar polgártársaink - pont ma olvastam egy másik blogon - éppenséggel most készülnek szentté avatni a kormánypárti oldalt, amiért bátran nekiláttak a reformoknak, és heroikus küzdelmet folytatnak az ország szekerének szakadékból történő visszarántása érdekében (hú, ez egészen olyan volt, mintha szíjjártó pipi szavai lennének! Kezdem szégyellni magam emiatt!).

A dícsérő sorok írója elfeledkezik egy apró semmiségről. Mégpedig arról, hogy a magas keresetű embereknél "otthagyott" 500 milliárd forint rohadtul hiányzik a költségvetésből. Talán nem kéne a "reformokokat" ennyire ész nélkül keresztülhajszolni a legnyomorultabb körülmények között élő lakosságon, ha ezt az összeget visszakérné az állam azoktól a polgároktól, akiknek adta. 
Mi gond lehet ezzel? Még csak öt hónap telt el ebből az évből, úgyhogy ez az intézkedés csak egészen iciri-piciri visszamenőlegességecske lenne. Láttunk mi már karón varjút, nem igaz, emberek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése