Keresés ebben a blogban

Translate

2011. június 7., kedd

Férfias játékok - magyar módra

A fülkeforradalom óta naponta tapasztaljuk pártunk és kormányunk hősies harcát, melyet a sok ellenséggel vív nap mint nap. 

Kezdetben a kommunista visszarendeződés megakadályozása volt az elsődleges céljuk, melyet hatásos eszközökkel aztán sikerült is az idők végezetéig elhárítaniuk. Megszületett a médiatörvény, melyet az országgyűlési képviselők kétharmada annak ellenére támogathatónak ítélt meg, hogy az EUnió több képviselője, és szervezete minimum aggályosnak tartotta, és még az ENSZ főtitkára is foglalkozott a kérdéssel - nem éppen pozitív megvilágításba helyezve a jogszabályt. 

Erőből megcsinálták az alaptörvényt, - még mindíg szándékosan írom kis kezdőbetűvel, és azt hiszem ezen a szándékomon egyelőre nem is fogok változtatni - amely ismét Magyarországra irányította a világ demokratikus részének figyelmét. Pitiánerék Lacikája alkotásnak minősítette a gányolás folyamatát, amiből arra következtetek, hogy alapvető szövegértési problémái lehetnek, ráadásul úgy gondolja, hogy a zembereknek szintén vannak ilyen problémái. Pedig a zemberek egyre inkább kezdik megérteni, hogy mi a különbség az iddkiabilit, és a viddkiabilit között. 

A kormány képtelen megmagyarázni a törvénykezés során sorozatosan elkövetett ostoba, és igazságtalan döntéseit, amelyeket - önálló képviselői indítvány formájában - úthengerként tol át a Parlamenten. Ezért mostanában feltalálták a spanyol viaszt. Talán nem mondták még nekik, hogy ezt már nem kell feltalálni, de mindegy is. 

Tehát azt játszák, hogy rávilágítanak (persze nem személyesen, mert az önkritika nem fér ki a szájukon!) a kormány "leggyengébb láncszemére", a kormányzati kormányzati kommunikáció gyengeségére. Amíg torkuk szakadtából azt üvöltötték nyolc hosszú éven keresztül, hogy a szoclib koalíció nem dolgozik, és amit csinál az is úgy sz@r, ahogy van, most a saját pocsék teljesítményüket kommunikációs probléma szintjére szeretnék szelidíteni. 

Kedves hölgyek és urak (a kisbetű szándékos ismét)! Ugye mekkora különbség van ellenzékből ordítozni, és kormányzati szerepben kommunikálni? Pont akkora mint az iddkiabilit és a viddkiabilit között. 
A kormány férfias helytállását bizonyítja, hogy keményen elhárítja magától az egyeztetésnek még a látszatát sem. Az örökös konzultációk - amelyet ellenzékben, kormányra kerülésük előtt találtak fel - is azt bizonyítják, hogy ők úgy szeretnek konzultálni, ahogy orbán viktor interjút adni. Vagyis a másik fél nem kérdez, ámde erre a fel sem tett kérdésre levegővétel nélkül válaszol a riport alany. A válasz pedig kemény, odamondó, és férfias, továbbá természetesen felelősségteljes. Hogy ki, mikor, és miért felelős, azt természetesen szintén ők mondják meg. 

Amikor a miniszterelnök nyilvánosan ígéretet tett a rendvédelmi szakszervezetek vezetői felé, hogy személyesen vesz majd részt a tárgyalásokon, egy pillanatra megemeltem a képzeletbeli kalapomat. Na nem azért, mintha ez akkora teljesítmény lenne, - szerintem elvárható minimum - hanem azért, mert azt hittem felismerte, hogy nem folytathatják tovább azt a nagyképű, lekezelő stílust, amit eddig alkalmaztak az érdekképviseletek semmibe vételével. Ám amikor orbán "kiüzent" a Kossuth téren rá váró tömegnek, kinyilvánította véleményét a téren összegyűlt emberekről, szétfoszlott a remény. 

Magyarország jó hely, sőt még annál is jobb! Jobb helyeken pedig bohócokkal a bohócügyi államtitkárok szoktak tárgyalni, oszt' jó napot! Szóval a miniszterelnök a férfias tárgyalások helyett jól lepaprikajancsizta a tüntetőket, és azoknak a szerencséseknek pedig, akikkel leült beszélni - hét rendvédelmi szakszervezetről van szó - kiadta az utasítást. Egyezzenek meg szépen a belügyminiszterrel június 6-ig, pont. Ám a két fél véleménye egyelőre kábé annyira tart össze, mint párhuzamos egyenesek a végtelen felé eső oldalon. Vagyis sehogy. 
A miniszterelnök biztosította a szakszervezeteket, hogy teljes körű felhatalmazást  ad Pintérnek a tárgyalások során, és megegyezés esetén nem bírálja felül a döntését. Ja. Hiszi a piszi! Mennyire teljes körű egy felhatalmazás, amihez minden eszközt bevethet a belügyminiszter, csak éppen a kasszakulcshoz nem fér hozzá? Kíváncsian várjuk a fejleményeket, és hogy mi lesz a rendvédelmisek hozzáfűznivalója ahhoz a nagy semmihez, amit kapnak. 

Az általam kevéssé elfogadott Tettrekész Szakszervezet  beharangozott egy Cinege utcai látogatást, de azóta vezetőjét valamilyen számviteli (?) stikli miatt "lekapcsolták", és a biztonság kedvéért a miniszterelnöki rezidenciához vezető utat július elsejéig lezárták. Férfiasan. Azért vagyunk néhányan, akik még emlékszünk, hogy az emeszpés politikusok házánál ordítozó népeket  - GYF házatáját is "megtisztelték" anno - milyen megértő empátiával szemlélték a ma kormányzó erők. Ahelyett, hogy  nyilatkozataikban elítélték volna az ilyen típusú vélemény nyilvánítást, inkább szították az indulatokat, és kezeiket mosva azt hangoztatták, hogy egy politikusnak - különösen Gyurcsánynak - bizony-bizony többet kell elviselnie, mint másoknak. Fletónak - családjával együtt - még azt is el kellett viselnie, hogy internetes portálokon komplett őrültek kívánták a vesztét, míg a jelenlegi miniszterelnök már azért fokozott védelmet kapott, mert egy blogon megjelent vele kapcsolatban egy  fenyegetőnek ítélt komment. 

A kormányzat keményen és kitartóan keresi azokat a pontokat, amelyek alkalmasak az előző ciklusok döntéseit meghozó balliberális politikusok elkaszálására. Komplett struktúra épül azért, hogy elérjék a kitűzött céljukat, és ha - az igazságszolgáltatás brutális átalakítása ellenére -  büntetőjogilag nem is sikerül elleheteleníteni az ellenfeleiket, a médiák hathatós segítségével, legalább a "karaktergyilkosság" által nullázzák le őket. Módszeresen tökélyre fejlesztik ezeket a technikákat, és ha szerencséjük lesz, nem esnek a saját maguk által kiásott verembe.
A demokratikus ellenzék jelenleg érzékelhető tehetetlenségét, és hülyeségét látva azonban mégis bízhatunk abban, hogy a fidesz-kdnp előbb-utóbb bekapja a cumit, vagy másként mondva: visszaér hozzájuk a bumeráng.
Hidd el, nincs ellentmondás a szavaim között. Azt mondják ugyanis, hogy a hülyéknek  szerencséje  van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése