Keresés ebben a blogban

Translate

2013. október 27., vasárnap

Havas "tanár úr' és az objektivitás

Havas tanár úr
Az ATV-nek van egy vitaműsora (több is van, de általában egyikkel sincs semmi bajom, kivéve ezt), amit valami rejtélyes okból havas henrik nyert meg. 

Már a címe is elég necces: havas a pályán. Ki a tökömet érdekel, hogy mit tett/tesz havas akár a személyes pályáján, akár az átvitt értelemben pályának nevezett közéletben. Őszintén szólva már azt sem értem, hogy mit keres havas egyáltalán egy politikai-közéleti vitaműsorban, különösen moderátorként? 

Minden megnyilvánulása egy irányba mutat. Gyűlöli Gyurcsányt, utálja az MSZP-t, és csak igen diszkréten kritizálja a kormányoldalt. 

Nagyon érdekelne, hogy vajon Gyurcsánnyal kapcsolatos fóbiáját mi váltotta ki, mert bár sokakban vált ki visszatetszést Gyurcsány személye, ez havasnál már-már beteges méreteket öltött. 
Rendben van, hogy a róla szóló műsor - mert igen gyakran előfordul, hogy saját, személyes emlékeit osztja meg a nézőkkel -  pártoskodó, és egyoldalú, de ráadásul kapott még egy lehetőséget. 

A Voks című új program információkat szeretne közvetíteni a 2014-es választásokhoz, megkönnyítve a polgárok döntését. Eddig még egyetlen egy részt sem sikerült végignéznem. Olyan mértékben bosszant havas személyisége, stílusa, tudálékossága, hogy egyszerűen képtelen vagyok figyelni rá. 

A riportok gyors egymásutánban követik egymást. Az alanyok többnyire érdektelen, vagy ismeretlen figurák, a témák nem állnak éppen az érdeklődésem homlokterében, havas pedig felkészületlen, és abszolút kezdőnek tűnik. 

A "tanár úr" egóját hosszú ideje ismerhetjük, ezért aztán elég vicces, amikor azt látjuk, hogy zavarban van. Időnként egyenesen kínos a vergődése. Ehhez adjuk még hozzá, hogy a műsor promójában kifejtette: őt nem a személyes véleménye fogja vezetni a munka során, hanem kizárólag a szakmaiság. 

Kac-kac! Azért kell ezen röhögnöm, mert - koromnál fogva, sajnos - még emlékszem (bár a riport alanyra, vagy a témára már nem igazán) egy szégyenletes Napkelte műsorra, amiben a "tanár úr" és egy Forró Tamás nevű sztár-riporter úgy állt ki a nézők elé interjút készíteni, és "keresztkérdéseket" feltenni, hogy még minimálisan sem készültek fel a témából. Én szégyelltem magam. Akkor nálam havas tanár úr egy életre levizsgázott. 

Azóta is megélhetési politikusokról prédikál, miközben mindenben kipróbálta már magát, ami csak elképzelhető. Volt ő már kormányszóvivő, tanácsadó, és ki tudja még micsoda. Időnként egy-két napig is kitartott a pozíciójában, amit persze úgy tálal, mint egy hős, aki maga intett búcsút egy-egy zsíros állásnak. 

Tőlem tálalhatja, láttam én már karón varjút! Messziről jöttem, ezért azt mondok, amit akarok: havas egy sértődékeny, magát tévedhetetlennek tartó figura. Vannak ilyenek a közéletben szép számmal, és a "tanár úr" vágja is őket, mint a répát. 

Pontosan az a fajta, aki más szemében észreveszi a szálkát, de a sajátjában még a gerendát sem. Szánalmas egy alak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése