Keresés ebben a blogban

Translate

2013. május 28., kedd

Debrecenbe kéne menni

Farkasok és bárányok
A minap a magyarok vezetője tiszteletét tette a cívis városban, Debrecenben, ahol is részt vett a Magyar Református Egység Napja, valamint a református kollégium  fennállásának 475., és a Dóczy Gimnázium 175. éves jubileuma alkalmából rendezett ünnepségen. Beszédet is mondott, ahogy az már csak lenni szokott.

"A kormányfő beszéde elején utalt Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökének az istentiszteleten mondott szavaira, amikor a dzsungel törvényét idézve a püspök Maugli szavaival kijelentette: "egy vérből valók vagyunk, te meg én".

"Maugli így folytatta: farkasok vagyunk" - szőtte tovább a gondolatot beszédében Orbán Viktor, ami - mint kifejtette - azt jelenti: az erősek összefognak, a gyengék széthullanak. A miniszterelnök szerint ezért tekintik a választási eredményt társadalmi szerződésnek, amely megalapozta a nemzeti együttműködés rendszerét, mert "az erősek összefognak, a gyengék széthullanak"." (részlet a Népszabadság cikkéből)

Szóval így. Farkasok, akik a nemzeti együttműködés rendszerében dalolva vesznek részt. Én nem akarok farkas lenni, szívesen maradok inkább ember.

A bárányok pedig hallgatnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése