Keresés ebben a blogban

Translate

2013. május 18., szombat

Ásd el magad, most!

A trafik színei érdekes képzetet keltenek...
Blogunk szerkesztősége kormányközeli forrásból részleteket tudott meg a szociális temetésekkel kapcsolatos tervekről. 

Az információ szerint a temetésekhez szükséges eszközöket a rászorulók - miután kérelmüket az illetékes önkormányzatnál felálló CSMTEB (Csináld Magad Temetést Elbíráló Bizottság) jóváhagyta - a Nemzeti Dohányboltokban vehetik át. 

Az ásókhoz, és talicskákhoz ízléses, zöld színű gumikesztyűket biztosítanak, ami jól jöhet a halottak lemosdatásánál. A gumikesztyűket a hozzátartozók megtarthatják a temetés után is.

A Nemzeti Dohányboltokban kézikönyvet kapnak a családtagok, sőt az idősek és/vagy betegek is. A kézikönyvből elsajátítható minden hasznos ismeret, amire csak szükség lehet egy temetés során. Ha a rászoruló vállalja, hogy amikor az idő elérkezik, eltemeti magát, ún. "Ásd el magad!" felszerelést kap.  
A felszerelés tartalmaz ásót, gereblyét, három pár gumikesztyűt, továbbá egy fejszét, amivel a koporsóba fekvés után a saját magát eltemető ember - ha szükséges - halálos csapást mérhet a koponyájára. Amennyiben öntemetés nélkül hal meg, az örökösöknek természetesen vissza kell szolgáltatnia a szerszámokat, de a gumikesztyűt megtarthatják, hogy a portájuk rendbetételénél használhassák ezeket.

*****

A fenti sorok természetesen csak morbid iróniának tekintendők. Nézzétek el nekem, hogy ezt a módszert alkalmaztam, de mentségemre szolgáljon, hogy az ötlet annyira elképesztő mivolta miatt úgy éreztem, MUSZÁJ írnom a témáról. 

A halott lemosdatását elődeink természetesnek tartották, és sokak szerint ez a tevékenység segít a gyász feldolgozásában. Igen, lehet, hogy természetes volt, de inkább azt hiszem, sokan akkoriban is anyagi okok miatt választották ezt a módszert. És ez nagyon szomorú. 

Tisztelt kormányunk figyelmébe ajánlanék egy sokkal emberibb, és tisztességesebb megoldást a rászorulók terheinek enyhítésére. Tessenek talán olyan gazdasági környezetet teremteni, hogy kis hazánkat ne kerüljék el a befektetők, hanem inkább tömegével hozzanak ide beruházásokat. Az így létrehozott munkahelyeken pedig fizessenek tisztességes bért a dolgozóknak! Biztos vagyok benne, hogy akkor nem kényszerülnének tízezrek olyan megalázó helyzetbe, amilyenbe manapság kényszerülnek.

Vagy ez nem cél?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése