Keresés ebben a blogban

Translate

2011. június 3., péntek

Pitiáner László igaz története

Valamikor réges régen - már csak az idősebbek emlékeznek erre, de még közülük is csak azok a szerencsétlenek, akik valamilyen rejtélyes ok miatt alkalmatlanok az agymosásra - történt, hogy a jelenlegi kormánypárt prominense, Kacor László, pártjának  választási veresége után megfogadta, hogy addig nem vágatja le a haját, amíg nem kerülnek kormányra. 

Így is lett. Haja szép csendesen növögetett, és őszbe csavarodott. Eközben úgy tűnik, hogy e dús hajzat viselője viszont totál becsavarodott, hiszen régi önmagához képest - a régi Kacor Laci sem volt éppen százas - is az elmebaj súlyos tüneteit mutatja.
 
Megkapták a kormányzást, megkapták a kétharmadot, megkapták az egész országot. Na persze nem azért, hogy kedvükre tobzódjanak, ahogy ezt azóta is egyfolytában teszik. Kacor Laci tobzódásának helyszíne a magyar Országgyűlés patinás épülete, és a tobzódás tárgyát az ellenzéki honatyák zaklatása képezi. Laci bátyánk felnőtt embereket utasít rendre, és oktatja őket a kulturált viselkedés alapszabályairól. Halvány gőzöm sincs, mit tud ő a kulturált viselkedésről, mert ennek húsz év alatt egyetlen egyszer sem adta jelét. 

Semmi esetre sem gondolom, hogy kulturált viselkedésre vall, amikor egy pártkatona az ellenfeleinek kötelet ajánlgat, vagy bolsevik kutyának nevezi őket. Kacor Lacus legújabb ötlete, hogy megvonja az időarányos fizetést azoktól az ellenzéki képviselőktől, akik nem vettek részt az alaptörvénnyé felmagasztalt agyrém vitájában, és szavazásában. Nem mintha attól félnék, hogy az említett honatyák ettől anyagi csődbe kerülnek, sőt meggyőződésem, hogy nekik sem ártana néhány hónapig "élvezni" a csóróság állapotát. Az dühít fel piszkosul, hogy már megint, és még mindíg kettős mércével méri a képviselőket. 

Semmiféle részlet nem érdekes, és nem is a fizetés megvonás a lényeg. Számomra az a legdöbbenetesebb, hogy míg Kacor László és pártja folyamatosan az emeszpé pofátlanságáról papolt, addig a főnöke gátlástalanul lógott a melóból. Hosszú éveken keresztül felvette a fizetését, és még csak az orrát sem dugta be a munkahelyére, a magyar Országgyűlésbe. Ezenközben persze Pitiáner Lacinak eszébe sem jutott, hogy munka nélkül fizetést felvenni erkölcstelen, és pofátlan dolog. Eszébe sem volt, hogy szóljon a főnökének, és alapvető erkölcsi kérdésekről oktassa ki őt!  Dehogy! Ehelyett inkább végig ródsózta  a jobboldali médiát, és bajuszát simogatva hülyeségeket beszélt.  Szóval Pitiáner Laci nem csak kicsinyes, hanem a maga hátborzongató módján röhejes is.

Az a probléma, hogy az események előrehaladtával egyre több okom van a borzongásra, mint a röhögésre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése